Dag 1 van de 30 Dagen wandel challenge zit er weer op. Ik had me gisteren beloofd om de komende 30 dagen elke dag minstens 5 km te gaan wandelen. En vandaag was een mooie dag om te beginnen. Als ik thuis naar buiten kijk, zie ik heel wat mensen in de straat voorbij lopen en genieten van het schrale zonnetje. Als ik naar de klok kijk dan zie ik dat het al tegen vieren loopt, dus wordt het wel tijd om in beweging te komen. Voordat ik op weg ga check ik nog even mijn telefoon. 6 Graden Celsius en overwegend bewolkt weer. Echter als ik zo naar buiten kijk zie ik toch ook veel blauwe lucht. Kom Pat, niet meer dralen, maar gaan…

Schoenen aan, jas aan en gaan met die banaan. Nog even Runkeeper aanzetten en daar stap ik mijn voortuintje uit op weg richting de Hekslootpolder. Buiten voel ik de schrale kou op mijn gezicht en ril een beetje, maar dat zal gauw veranderen als ik even flink doorstap.

Ik heb gekozen om een rondje Hekslootpolder te lopen om de challenge mee te beginnen. Dit rondje is 5,5 km lang, wat ik nog weet van de talloze andere keren dat ik dit rondje gelopen en hardgelopen heb. In 2016 heb ik over deze polder geschreven in het artikel “Rondje Hekslootpolder“. En over de bunkers die in die polder aanwezig zijn in “Naar de post met een omweg“, ook in 2016.

Het is gewoon lekker om aan de rand van Haarlem-Noord te wonen en zo de polder in te kunnen stappen. Of even door richting Spaarndam het recreatiegebied Spaarnwoude in te stappen. Onderweg even wat foto’s gemaakt om hier op de website te kunnen plaatsen en ongemerkt stap ik de kilometers weg.

Onderweg geniet ik van de diversiteit aan vogels en watervogels. Je ziet eenden in paren zwemmen, meerkoeten en zwanen. In het veld zijn veel ganzen te zien en je hoort ze van verre al kwaken. Ook hoor je de andere vogels fluiten en geluiden maken, even stilstaan, ogen dicht en genieten. Het zijn vooral die kleine dingetjes die me op de een of andere manier blij kunnen maken. Bij de “Oude Spaarndammer” zie ik dat de grote bomen verwijderd zijn en vervangen voor kleinere bomen. Wat me ook opvalt is dat het water hoog staat, maar dat is misschien ook vanwege de tijd van het jaar.

Na een uurtje wandelen in de frisse buitenlucht kom ik weer thuis aan. Runkeeper gestopt en zie dat ik er precies 1 uur en 1 minuut over gedaan heb. Dag 1 zit er weer op, nog 29 te gaan.

Afsluiter Outdoors