Dag 2 zit er inmiddels ook weer op en ik heb een lekkere wandeling gemaakt vandaag. Nog even voor vertrek op mijn telefoon gekeken wat de temperatuur was, 6 graden Celsius, dus net zoveel als gisteren. Verder is het bewolkt, maar eenmaal buiten ziet alles er toch wel grauw en grijs uit. Als ik zo naar de prognose van de komende week kijk, dan wordt ik niet echt vrolijk. Morgen 80% kans op regen, dinsdag 40%, woensdag 90% etc. Gelukkig heb ik een Goretex jas en een regenbroek. Dat wordt een natte bedoening als ik naar de studio moet wandelen (en terug). Maar goed, we weten allemaal, niets is zo veranderlijk als het weer.

Rondje Westbroekplas

Voor vandaag heb ik een andere route gekozen om te wandelen. De deur uit naar de Muiderslotweg, waar de middenberm weer vol met opkomende Narcissen staat. Die gele Narcissen geven altijd weer weer zo’n mooi gezicht als alles weer in bloei staat. Nog even wachten en dan is het weer zover. Ben over de Muiderslotweg gelopen richting de lagere school van mijn jongste dochter. Aan het eind van dit schooljaar wordt er weer een hoofdstuk afgesloten, dan gaat mijn jongste dochter naar de middelbare school. De school links liggend gelaten ben ik rechtdoor gelopen richting het sportpark bij het ziekenhuis Lokatie-Noord. Daar is het clubgebouw van Softballclub Schoten, waar we 6 keer per jaar een bijeenkomst hadden met de Wapenbroeders. Afgelopen jaar was alles afgelast. Ik hoop dat we in de toekomst weer bijeenkomsten kunnen houden.

Park door, langs de volkstuintjes richting de dijk bij Velserbroek. Rechtsaf richting de Westbroekplas. Ook daar in het gras komen de crocussen in diverse kleuren al op. Grappig is dat de knotwilgen om en om zijn gekortwiekt. Onderweg wandelt een reiger op zijn gemakje van de ene kant van de weg naar de andere, maling hebbende aan mij. Alsof ik geheel niet besta. Bij de Westbroekplas aangekomen ga ik linksaf met de klok mee om de plas wandelen. Onderweg langs eenden en ganzen. Leuk om te zien dat eenden altijd in paren zijn. Was me gisteren ook al opgevallen. Er zijn niet veel mensen, dus ik kan lekker doorwandelen langs Villa Westend terug naar de dijk. Nog even een blik over de polder naar Haarlem-Noord met in de verte de toren van de Mariakerk (wat vroeger de O.L. Vrouw van Zeven Smarten kerk heette). Bij de Slaperdijk langs het tolhuis de Vergierdeweg weer op naar huis en het rondje was weer klaar.

Tolhuis

Gebouwd in 1824-1825 als woning voor de tolgaarder. De tol werd geheven ter bekostiging van de aanleg van de straatweg Santpoort – Spaarndam. De tol werd in 1923 opgeheven. Het tolhuis is nu een rijksmonument.

Afsluiter Outdoors