Op dit moment zitten we in het Oostenrijkse Ischgl met de wintersport en vandaag stond dag 17 van de 30 dagen wandel challenge op de agenda. De afgelopen dagen heb ik niet echt kunnen wandelen, aangezien ik toen druk met snowboarden bezig was. Maar vanmiddag heb ik dan toch een heerlijke wandeling gemaakt. Helaas sneeuwde het boven bij de pistes en regent het hier in het dal.

Ischgl is een gemeente in het district Landeck van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Vooral het skigebied tussen Ischgl en Samnaun, met meer dan 80 pistes, trekt veel wintersporttoeristen. Wij genieten er ook met volle teugen.

De plaats, met 1489 inwoners (2001), ligt op een terpachtige heuvel in de dalbodem, boven de samenvloeiing van de Fimberbach en de Trisanna, op 1376 meter hoogte. Ischgl betekent dan ook eiland (Insel in het Duits), omdat ten tijde van de Retoromanen (circa 9e eeuw) hier een meer rondom de heuvel lag. Bezienswaardig is de laatbarokke parochiekerk, die in 1775 werd gebouwd. De vroegere kerk ging in 1673 met een groot deel van het dorp in vlammen op.

Dag 17 – 30 Dagen Wandel Challenge

Zoal gezegd is het vandaag dag 17, dus we zijn al over de helft heen. Van voorgaande dagen heb ik verslag gedaan op mijn Facebook pagina. Dus mocht je die gemist hebben, kijk daar nog even op. Van deze wandeling heb ik onderstaande filmpje gemaakt.