Het moest er een keer van komen… De eerste stappen zijn gezet naar een website over wandelen en over de wandelingen die ik gemaakt heb of vanaf nu ga maken. Dus niet alleen de eerste stap naar een website, maar ook ‘weer’ een eerste stap naar daadwerkelijk weer wandelen, zoals ik dat vroeger veel gedaan heb.

IMG_8667Waarom wandelen?

Ik bewoog steeds minder dan dat ik vroeger deed. Veel zittend werk en daarnaast maak ik ook veel kilometers met…de auto. De benenwagen staat wat roestig aan de kant. En dan pas merk ik hoe weinig mijn lichaam nu nog gewend is en hoe ik in gewicht toegenomen heb. Even een wandeling de berg op en dan merken dat je benen slap zijn en dat je snel vermoeid bent, dat je conditie ver te zoeken is en dat je eigenlijk allerlei overbodige gewicht aan het meeslepen bent.

Het wordt dus tijd om daar weer iets aan te gaan doen door een lans te breken voor één van onze meest natuurlijke bewegingsvormen: wandelen. Fysiek en mentaal is wandelen gezond en het is één van de goedkoopste sporten. Sport? Jazeker, probeer maar eens ongetraind één van de lange Europese wandeltochten te doen zoals de vierdaagse van Nijmegen, of een huttentocht van een week. Niet aan te raden, want wandelen moet wel een aangename en gezonde bezigheid blijven.

Website

Ikzelf zie deze website als een soort van naslagwerk. Voor mezelf om eens terug te kijken naar de wandelingen die ik gemaakt heb, de momenten waarvan ik genoten heb tijdens het wandelen en het prachtige landschap waarin ik gewandeld heb. Verder ook naar de wandelingen die ik nog wil gaan maken in de toekomst. Waarvan ik het een en ander van te voren heb uitgezocht. Maar deze website is ook bedoeld om jou deelgenoot te maken van al met moois wat het wandelen te bieden heeft en wat ik zoal tijdens het wandelen beleef en mee maak.

In de loop van de tijd zal de website nog wel aangepast worden en heel wat teksten worden toegevoegd. Maar het begin is er, nu stap voor stap verder…

Afsluiter Outdoors