Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik de eerste stappen naar deze website en wandelblog had ondernomen en dat ik mijn eerste artikel schreef. Jeetje, een jaar alweer en wat is dat snel voorbij gegaan. Dat is toch zeker wel een vermelding en een terugblik waard…

Hoe het allemaal begon

Het moment zie ik nog zo voor me. In mijn eentje tijdens een wandeling op de Zugerberg in Zwitserland. Ik genoot op dat moment van de stilte om me heen en alles wat de natuur te bieden had tijdens het wandelen. En toen kreeg ik een ingeving om over (berg-)wandelen te gaan schrijven en daadwerkelijk ook weer meer zelf te gaan wandelen. Ik wilde voor mezelf deze website bijhouden als een soort van stimulans om mooie wandelingen in de bergen en in Nederland te gaan maken en hierover te gaan schrijven. Maar ook voor bekende van me die me dan konden volgen op mijn avonturen. Alhoewel ik eigenlijk helemaal niet zo’n schrijver ben, ben ik het toch gaan doen. En gaande weg hebben inmiddels steeds meer mensen mijn website gevonden.

Wandelingen in Zwitserland en Nederland

Nadat de website stond en het eerste blog-artikel geschreven was had ik nog een aantal wandelingen in Zwitserland gemaakt en hierover ook artikelen geschreven. De geplande huttentocht van vorig jaar kon helaas geen doorgang vinden, wat ik wel heel jammer vond. Hier had ik namelijk heel graag over geschreven. Het is echt heel apart om in zo’n berghut te overnachten. Maar wat niet is, kan nog komen. Daarna was de vakantie afgelopen en terug thuis ben ik verder in de buurt gaan wandelen. Rondje Hekslootpolder en vooral veel in de Kennemerduinen, toch ook wel een beetje favoriet bij me. Maar ik wil nog wel meer. Wat ik nog meer zou willen heb ik omschreven in mijn bucketlist. Ook daarvan heb ik helaas dit afgelopen jaar nog niets van gedaan.

De wereld van het wandelbloggen

Ik was al een tijdje verder en had een paar artikelen geschreven, toen ik iets wilde schrijven over wandelen en gezondheid. Ik had er op dat moment geen idee van hoeveel mensen er eigenlijk een wandelblog bijhouden. Er ging echt een wereld van me open toen ik van de ene op de andere wandelblog stuitte. Het zijn over het algemeen de vrouwen die veel schrijven over wandelen. Maar ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan hoeveel mensen schrijven. Inmiddels heb ik een aantal van die wandelbloggers leren kennen en ervaringen kunnen delen. Wel heb ik even een momentje getwijfeld of ik wel door moest gaan met het bloggen. Of ik met mijn blog nog wel een toegevoegde waarde had. Ik schreef hierover een artikel onder de titel “To blog or not to blog“…

Het was echter Wanda Catsman, van ‘Wanda Wandelt‘, die me wist te overtuigen om toch door te gaan met schrijven. Vooral op het vlak van bergwandelen, technieken en kennisoverdracht. Want ja, dat laatste bezit ik toch wel door mijn defensie achtergrond en het jarenlang organiseren van Survival en Outdoor weekenden. Wanda ik ben je nog steeds dankbaar.

30 Dagen Wandel Challenge

Inmiddels heb ik het afgelopen jaar toch een aantal wandelingen weten te maken. Echter ik had me in het begin voorgenomen meer te wandelen, als dat er daadwerkelijk het afgelopen jaar gewandeld werd. Ik besloot op een gegeven moment in januari ook een 30 dagen Wandel Challenge te doen. Mede ook om het afvallen te stimuleren. Maar door de wintersportvakantie en dat ik daar de griep kreeg, strandde de challenge op dag 20. Het heeft me toen wel aan het denken gezet om dingen anders aan te gaan pakken. Helaas kwam later toch de klad in het wandelen en merkte ik, dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik was ergens weer terug bij af.

Uitbouw wandelblog

Als ik zo het jaar terug kijk is er toch wel wat gebeurd en gedaan. Ik had niet alleen deze website opgezet en uitgebouwd, ook was ik aan de slag gegaan met een eigen Facebook pagina, een Instagram account en een YouTube kanaal. Onderweg werden er de nodige foto’s, live video’s en filmpjes geschoten. En thuis werden die foto’s en filmpjes weer verwerkt in een youtube video. Maar oh jee, daar zat toch wel allemaal een hoop werk in. Het bijhouden van een blog met teksten, foto’s en filmbeelden vergt toch een hoop tijd en werk. Misschien had ik dat het afgelopen jaar, toen ik aan dit avontuur begon, wel onderschat. Maar goed ik heb me voorgenomen om in de toekomst meer gaan filmen. En dan een soort van filmverslag van de wandelingen die ik maak te maken met een meer cinematografische uitstraling.

Hierover ben ik de laatste tijd druk bezig geweest om de manier van filmen te verbeteren. Hieronder een voorbeeld, van Andrii Sirenko, van een wat meer cinematografische reis video, waar ik naar toe zou willen met mijn video’s op YouTube en ter ondersteuning van mijn blog artikelen.

Dus dat wordt voor de toekomst ook sparen voor film apparatuur om mee te nemen onderweg, zoals een Drone, voor mooie shots van bovenaf en een stabilisator om beter met mijn iPhone te kunnen filmen. Of zelfs een DSLR camera. Maar goed, dat is toekomstmuziek.

Vooruitblik

Tja, als we het dan toch over toekomstmuziek hebben, dan moeten we ook naar voren kijken. Welke richting wil ik nu echt op binnen de wereld van het wandelbloggen. Ik heb wel een paar ideetjes in mijn hoofd, maar die moeten eerst nog verder uitgewerkt worden. Dus daarom dat ik er nu nog niet te veel over vertellen ga. Maar wat ik wel kan vertellen is dat ik gewoon door ga met deze website. En voorzien zal van artikelen en achter de schermen zal ik ook hard aan het werk gaan met verbeteringen en aanpassingen. Dus ‘Stay Tuned”…

Lezers bedankt

En dan ben ik nu aan het eind gekomen van een korte terugblik op het afgelopen jaar. En rest mij jou en alle andere lezers te bedanken voor de getoonde belangstelling in mijn website, de artikelen die ik geschreven heb, het liken van mijn Facebookpagina, je commentaren, bemoedigende woorden en elke andere vorm van ondersteuning. Het is altijd fijn om dat terug te krijgen en ik ben er ontzettend blij mee.

Dus bij deze, BEDANKT…