Lijkt het je ook wat om (buiten-)sport kleding en uitrusting met kortingen tussen de 30% en 70% te kopen? Wie wil dat nou niet. En dat kan bij SportPursuit, die vele koopjes aanbiedt van de grote merken binnen de (buiten-)sport. Geïnteresseerd? Lees dan onderstaande artikel…

Er zijn van die momenten in het leven, dat het even iets minder gaat en je de broeksriem aan moet halen. Dat je elk dubbeltje die je nog bezit moet omdraaien en spaarzaam moet gaan leven. Zo verging het mij ook in 2012, toen ik mijn baan verloor. Het bureau waar ik werkte ging failliet en ik kwam op straat te staan. Dan kom je bij het UWV in het systeem en krijg je een uitkering van 70% van je laatst verdiende loon en alle extra voordelen die je had komen te vervallen. Ik had nogal wat voordelen en ik kan je zeggen, dat kan dan een flinke terugval zijn. De eerste maanden gaat nog wel, maar alle rekeningen die lopen gewoon door en zijn meestal gebaseerd op het inkomen wat je had toen je je baan nog had.

Maar als je niet oplet en bijtijds gaat snijden in je uitgavenpatroon, kun je danig in de problemen geraken. En nadat ik anderhalf jaar later als ZZP-er mijn eigen bedrijf ben gestart, viel ik nog verder terug in inkomen. Maar dat was in ieder geval nog beter dan de bijstand die zich aan stond te dringen. (En ik ben blij dat mijn vrouw een goede baan heeft).

Een hoop mensen zullen zich hierin wel kunnen herkennen. We hebben allemaal wel eens mindere financiële momenten in het leven. Het is niet alleen dat je spaarzaam leert leven, maar ook op koopjes leert jagen. Want tenslotte moet je drie keer nadenken voordat je je euro gaat uitgeven.

Op het moment dat ik weer ben gaan wandelen, ging ik ook meer om me heen kijken naar buitensport kleding en uitrusting. Want ja, na die paar jaren op kleding bespaard te hebben was het op een gegeven moment toch aan vervanging toe. En dan loop je bv. de Bever Sport binnen en dan sta je je te vergapen aan die mooie Gore-tex jassen of buitensportbroeken. Een goede rugzak zou je willen hebben of schoenen. En dan dat prijskaartje, dat je laat denken, laat maar. Dat wordt maanden sparen voordat ik zoiets kan kopen.

SportPursuit

Vervolgens ging ik op internet kijken en stuitte ik op een Engelse website www.sportpursuit.com. Ik meldde mij aan en zag er allerlei koopjes. De bekende merken zoals bijvoorbeeld Berghaus, Dare2be, Garmin, Helly Hansen, etc. met kortingen tot wel 70%. Hmmmm… Dat klinkt wel interessant. Het zou een hoop kunnen schelen in het krappe budget.

SportPursuit, opgericht in 2011, is een ‘sportwinkelclub’ die zich toelegt op het aanbieden van hoogtechnologische sportproducten tegen betaalbare prijzen. De leden (want ja, je moet je eerst aanmelden) worden tijdgebonden en exclusieve aanbiedingen aangeboden die doorgaans na 7 dagen verlopen. Deze zogenaamde 7-daagse flash-verkoop biedt tussen de 30% en 70% korting op de aanbevolen verkoopprijs.

Er zijn vele rubrieken op de website van SportPursuit en voor elke buitensporter is wel iets te vinden. Er wordt een breed scala aan sportbenodigdheden aangeboden, waaronder kleding, schoeisel, uitrusting en voeding voor hardlopen, fietsen, zwemmen, tennis, skiën, wandelen en nog veel meer.

Het bedrijf, welke in Londen gevestigd is, stuurt wekelijkse e-mails naar haar leden op basis van hun sportbelangen en gegevens zoals browser-geschiedenis en aankoopgeschiedenis. En SportPursuit heeft samenwerkingsverbanden met sportmerken die zich richten op het verplaatsen van hun overtollige voorraad en introduceren nieuwe merken en producten bij een bijzonder betrokken publiek. En naast de website heeft SportPursuit nu ook een app voor op je smartphone.

Dit is wat de oprichters van SportPursuit over het concept van SportPursuit zeggen:

SportPursuit biedt meer dan 1.000 sportmerken, zoals Berghaus, Canterbury, Helly Hansen, Garmin, GoPro, Icebreaker en Marmot. Heeft meer dan twee miljoen geregistreerde leden in meer dan 43 landen en speurt voortdurend de hele wereld af naar de beste sportmerken, zodat ze de leden spannende deals kunnen aanbieden.

Voor- en nadelen

Natuurlijk klinkt het leuk om mooie kleding en spullen aan te schaffen tegen kortingen die op kunnen lopen tot wel 70%. Dat is fijn en dat zie ik ook zeker als een voordeel. Zeker als je een klein budget hebt. Maar zijn er ook nadelen aan dit concept?

Ja, die zijn er ook. Ik zal er hier een paar noemen.

  • Je moet je eerst aanmelden voordat je überhaupt alle producten kunt bekijken die op de website worden aangeboden. Niet dat het echt een probleem voor mij was, maar kan voor sommige toch wel een probleem zijn.
  • Aangezien het hier gaat om een 7-daagse flash-verkoop en er een timer op de aanbiedingen zit, moet je ook binnen die tijd beslissen of je overgaat tot aankoop van het product. Sommige aanbiedingen lopen al, dus heb je minder tijd om te beslissen. Voor duurdere aankopen zou je misschien net even iets meer tijd willen hebben om te beslissen. Dit kan je zien als een nadeel, maar het is dan ook het concept van SportPursuit.
  • De leveringstijd duurt over het algemeen langer dan bij een gewone webshop. Dit komt omdat SportPursuit geen voorraadbeheer heeft. Alle bestellingen worden tot het einde van de flash-verkoop verzameld en dan aan het desbetreffende merk of bedrijf doorgegeven. Hierdoor is de levertijd langer als dat je bijvoorbeeld gewend bent van Wehkamp of bol.com. Ook deze langere levertijd zou je als een nadeel kunnen ervaren, vooral als je snel iets nodig hebt. We zijn allemaal geneigd om iets wat we aanschaffen zo snel mogelijk in handen te willen hebben. Maar als je het niet erg vind om te wachten, dan hoeft dit helemaal geen nadeel te zijn.

Al met al, als koopjesjager, vind ik dit allemaal niet zo verkeerd en kijk ik graag naar de aanbiedingen van SportPursuit. En als ik wat leuks zie, wat ik nodig heb en ik vind het niet erg om er op te wachten, dan heb ik iets leuks van de bekende merken, iets wat kwalitatief ook goed is, voor een leuke prijs.