Nog 1 dag en dan is het zo ver, de groepswandeling in de Kennemerduinen van 19 maart 2017.

Al enige tijd wandel ik in het prachtige Kennemerduinen gebied en het lijkt me zo leuk om dat een keer met een grote groep te doen. Hierover heb ik op mijn Facebook pagina veelvuldig melding gemaakt. Een aantal mensen hebben inmiddels al aangegeven dat ze graag een keer met me mee willen wandelen. Dus heb ik zondag 19 maart 2017 (morgen dus) gekozen om een groepswandeling te houden.

Onder de mensen die aangegeven hebben graag een keer mee te willen wandelen zijn beginnende wandelaars en gevorderde wandelaars. Hiermee moest ik natuurlijk rekening houden bij het uitzetten van een route. Om iedereen dan ook goed aan zijn trekken te kunnen laten komen, heb ik voor zondag 19 maart, twee leuke routes uitgestippeld.

10 kilometer

Voor de beginnende wandelaar heb ik een route van 10 kilometer uitgezet. Het lijkt misschien veel voor menig een, maar mijn ervaring is dat als je in een groep loopt, je makkelijk ongemerkt de kilometers wegloopt. Het is een niet al te moeilijke route, vooral niet in het begin vanaf het bezoekerscentrum. Onder weg is er genoeg te zien, waarin bos, struweel en duingras zich afwisselen. En halverwege bij Parnassia is er voor deze groep meer dan voldoende tijd om bij te komen van het eerste stuk onder het genot van een kop koffie, thee, limonade of andere versnaperingen (op eigen kosten). En zich alvast voor te bereiden op het tweede stuk terug naar het bezoekerscentrum, wat iets pittiger zal zijn.

18 kilometer

Voor de gevorderde wandelaar heb ik een route van 18 kilometer uitgezet. Deze is aanzienlijk pittiger van aard dan de 10 kilometer en zal ook voor menig gevorderde wandelaar een leuke uitdaging zijn. Ook bij deze route zullen bos, struweel en duingras zich afwisselen en zullen op korte afstand diverse hoogteverschillen voorkomen. Deze groep zal zich enige tijd later (12 kilometer) bij Parnassia, bij de 10 kilometer groep voegen. En dan na een kop koffie, thee, limonade of andere versnaperingen (op eigen kosten) gezamenlijk het laatste stuk van 6 kilometer terug te wandelen.

Programma

Iedereen die aangegeven heeft met me mee te willen wandelen vraag ik om zo rond 10.00 uur te verzamelen bij het informatiebord voor het bezoekerscentrum Kennemerduinen en je dan bij mij even te melden. Daar krijg je van mij een kaart en een routebeschrijving voor de route waarvoor je je opgegeven hebt. Om 10.30 uur zullen we dan gezamenlijk van start gaan en de eerste kilometer gezamenlijk oplopen. Hierna zullen zich beide groepen gaan splitsen. De 10 kilometer groep direct richting Parnassia en de 18 kilometer groep met een omweg, richting Duin en Kruidberg, naar Parnassia. Daar zullen beide groepen elkaar weer treffen, om dan als iedereen klaar is met zijn/haar koffie en/of versnaperingen, gezamenlijk terug te wandelen als één groep naar het Bezoekerscentrum Kennemerduinen.

Interesse?

Wil je graag morgen (zondag 19 maart) nog met me meewandelen en van een mooie wandeling in de Kennemerduinen genieten, meld je dan hier https://www.facebook.com/events/1226308894101549/ aan. En geef even in een reactie door welke route (10 of 18 kilometer) je wilt lopen en met hoeveel personen je komt. Dan weet ik hoeveel mensen er komen om samen met mij te wandelen en hoeveel kaarten en routebeschrijvingen ik moet uitdraaien. Natuurlijk als je nog vragen hebt, kun je die ook gewoon stellen in dit gedeelte. Dan zie ik je graag morgen…