Al sinds ik me aangemeld had bij de Facebook groep ‘#Wandel 1000 km in 2017‘, volg ik ook een beetje de blog van Wanda Catsman. Ook zij is één van mijn inspiratiebronnen om lekker door te gaan met bloggen op het gebied van wandelen en buitensport. Begin dit jaar heb ik haar persoonlijk leren kennen tijdens de startwandeling van deze Facebook groep. En onder het wandelen leuke gesprekken met haar gevoerd. Wij beide hadden wel zoiets van die gesprekken moesten we samen, onder het genot van een wandeling, maar eens een keer voortzetten. Hierna hadden we nog enig contact via Facebook Messenger gehad over onze beide blogs. En uiteindelijk een afspraak gemaakt om samen een keer te wandelen en te brainstormen over het outdoor bloggen. En dat was gisteren.

Wanda had voorgesteld om bij het Naardermeer het Laarzenpad te gaan wandelen. Dus ’s morgens nadat ik mijn dochter naar school gebracht had, het openbaar vervoer gepakt naar het Station Naarden-Bussum. Daar troffen we elkaar, waarna we op weg gingen naar het Laarzenpad.

Laarzenpad – Naardermeer

Het Laarzenpad bij het Naardermeer is een wandelroute van 6,5 km, die over vlonderpaden en dwars door weilanden gaat. En eindigt over een verharde weg. Dit gebied is een ontzettende mooie plek om vogels te bekijken. Vanuit de vogelkijkhut kun je verschillende (water-)vogels bekijken met vrij zicht over het Naardermeer. Je loopt hier door het oudste natuurgebied van Nederland, met uitkijkpunten over het Naardermeer. Het wandelpad is op plaatsen vrij zompig, maar door de liggende vlonders is het goed begaanbaar.

Vogelkijkhut Naardermeer

Wil je meer weten over de wandelroute Laarzenpad – Naardermeer, kijk dan even op de website van Natuurmonumenten.

Afstand: 10,20 km
Tijd: 2 uur
Startpunt: Station Naarden-Bussum

[mapsmarker layer=”5″]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]