In januari 2017, nu al weer 4 jaar geleden, had ik mij voorgenomen om een 30 dagen wandel challenge te gaan doen. En de uitdaging was dan om 30 dagen lang achter elkaar 5 km te gaan wandelen. Wat neer komt op zo’n uurtje wandelen per dag. Dat had ik dan ook gedaan en zelfs tijdens onze wintersportvakantie ben ik gewoon dagelijks bezig geweest om die 30 dagen vol te maken. De reden waarom ik dat deed, was, omdat ik te zwaar was (overgewicht) en ik weer fit wilde worden, aangezien mijn conditie nihil was. Vol goede moed was ik aan die challenge begonnen. Ik had hiermee een stok achter de deur (dacht ik). Tijdens de wandel challenge merkte ik dat die 5 kilometers wel steeds meer werden en gingen op een gegeven moment van 10, 15 naar 20 kilometers. Maar dat hield ook in dat ik meer tijd kwijt was aan het wandelen. Door de weeks was dat weer niet handig, omdat het dan ten koste ging van de tijd voor mijn werkzaamheden als zelfstandig ondernemer. En op een gegeven moment was het balans zoek en was ik nog meer aan het wandelen en vlogs maken, dan dat ik met het werk bezig was. Daarom ben ik na die 30 dagen wandel challenge als een malle weer bezig gegaan met werken om de ontstane achterstanden in te kunnen halen. Tja, en dat ging vervolgens weer ten koste van het wandelen en kwam daar de klad weer in. Al me al voor mij ook een leermomentje.

30 Dagen challenge 2021

Nu heb ik me weer voorgenomen om een 30 dagen wandel challenge te gaan doen. Dit keer wil ik me wel houden aan die dagelijkse minimale 5 km en dan vooral door de weeks en in het weekend dan misschien wat meer. De reden hiervoor zijn eigenlijk weer hetzelfde als 4 jaar geleden. Gewicht reduceren, vet verbranden en weer fit worden. En natuurlijk weer vaker aan de wandel. De studioruimte wat ik huur om te kunnen werken ligt op zo’n 3,7 km van mijn huis af en om dan door de weeks wandelend naar mijn studio en weer terug naar huis te gaan, pak ik dan toch al gauw zo’n 7,5 km per dag.

Dit keer wil ik alles goed bijhouden en heb ik hiervoor een “30 Dagen challenge tracker” en een “Wandel Log” stijlblad gemaakt. Deze stijlbladen, die je in een A5 organizer of agenda kan doen, verkoop ik als digitaal bestand via mijn andere website Atlas Print Creations.

Zoals gezegd zijn deze digitale (PDF) bestanden in het formaat A5 opgemaakt en bevatten een linker en een rechter pagina. Het PDF bestand kan direct op A5 papier uitgedraaid worden. Er is ook een variant bij de downloads waarbij beide pagina’s op een A4 afgedrukt kan worden en daarna naar A5 gesneden kan worden. Mogelijk dat ik in de toekomst nog wel een A4 variant ga maken zodat het in een A4 ordner gedaan kan worden. De bedoeling van deze digitale bestanden zijn dat je ze zelf op een printer kunt uitdraaien en naar believen kunt gebruiken. Is dan alleen nog een kwestie van invullen en bijhouden. Mocht je meer willen weten over deze printbare stijlbladen, neem dan een kijkje op mijn andere website. Daar staat alles goed uitgelegd.

Je kunt het “Wandel Log” natuurlijk ook gewoon voor al je wandelingen gebruiken, buiten de 30 dagen wandel challenge om. Maar op deze manier blijf ik in ieder geval een overzicht voor mezelf houden en kan ik de totale gewandelde kilometers aan het einde bij elkaar optellen. Morgen ga ik beginnen met dag 1 van mijn 30 dagen wandel challenge.

Afsluiter Outdoors