Vandaag is het de laatste dag van 2019 en is het een dag van terugkijken naar het afgelopen jaar en uitkijken naar een nieuw jaar. En als ik dan terugkijk naar het afgelopen jaar, dan zie ik dat ik op het gebied van wandelen en outdoors weinig tot niets gedaan heb. Ja ik heb de website vernieuwd en aan een wandeltocht meegedaan, maar dat was het dan wel weer. En om heel eerlijk te zijn ging dat in 2018 net zo. Mijn laatste blog bericht is van 25 april 2018. Maar er is in die tussentijd wel veel gebeurd. Wat dan?

Depressiviteit

Voor het jaar 2018 had ik nog zulke goede voornemens. Ik schreef hierover in het artikel “Wandelen met Patrick verandert in Outdoors met Patrick” welke ik schreef op 1 januari 2018. Echter later dat jaar ging het niet goed met mij. Ik had gemerkt dat het balans tussen werken en wandelen weg was. Want wat was het geval? Ik ging steeds meer wandelen, filmpjes maken en was druk met YouTube en de website. Echter, ik ben ook zelfstandig ondernemer en moet mijn geld verdienen met mijn bedrijf in grafisch vormgeving. En een dag niet gewerkt is een dag geen geld. En aangezien er steeds meer tijd in het wandelen ging zitten met alle bijkomende bezigheden werd het werken steeds minder. Maar de rekeningen liepen wel gewoon door. En hierdoor was het balans op een gegeven moment ver te zoeken. Mede door een aantal zaken uit het verleden, de stress die om de hoek kwam kijken etc., raakte ik redelijk depressief. Hierdoor stopte ik met wandelen en ging weer heel druk bezig met werken. Proberen de achterstand die inmiddels ontstaan was weg te werken.

Walk 4 Veterans

Het heeft daarna een hele tijd geduurd voordat ik weer ging wandelen. Op 15 juni van dit jaar wandelde ik weer voor het eerst een wandeltocht, de Walk 4 Veterans, van 20 km. Het is een jaarlijks terugkerende sponsor wandeltocht om geld in te kunnen zamelen om veteranen met PTSS te kunnen helpen aan een hulphond. Komend jaar zal ik zeker weer meewandelen. Tijdens de Walk 4 Veterans heb ik nog een tweetal filmpjes gemaakt op Facebook.

Hierna ben ik gewoon druk bezig geweest met mijn bedrijf en lag de website en het wandelen min of meer weer een beetje stil.

Goede moed voor 2020

Wat mij betreft heeft het eigenlijk allemaal veel te lang stil gelegen en kijk ik weer vol goede moed naar 2020. Ik wil dit komende jaar weer meer bezig gaan met wandelen en lekker buitenzijn. Ik kijk dan weer naar mijn “Bucketlist” welke ik in 2016 opgemaakt heb en zie daar op punt 4 het Pieterpad staan. Voor komend jaar heb ik me voorgenomen om het Pieterpad te gaan wandelen. Ik wil dan ook al mijn bevindingen hier op deze website gaan plaatsen. En natuurlijk wil ik ook meer gaan schrijven dit komende jaar.

Nou dat was het dan voor 2019. Nog een uurtje en dan mogen we 2020 inluiden. Ik wil langs deze weg iedereen een heel goed 2020 toewensen met veel wandel en outdoor plezier.