Na lang wikken en wegen is nu eindelijk voor mij de spreekwoordelijke kogel door de kerk. Want ik heb besloten om de website en het blog te gaan veranderen in ‘Outdoors met Patrick‘. Nu zal je je wel af vragen waarom ik dat verander. Dat heeft een reden en die zal ik hieronder aan je vertellen.

Deze website ben ik in de zomer van 2016 begonnen na een bergwandeling in Zwitserland. Alles hierover kan je hier lezen. Het begon dus allemaal met die ene wandeling en daarna volgde er meer. Ik had de website dan ook ‘Wandelen met Patrick’ genoemd, maar eigenlijk dekt het de lading voor mij niet meer. Want gaandeweg kwamen ook weer de zaken als Kamperen, Survival en Bushcraft naar voren, wat in het verleden veel heb gedaan en weer wil gaan oppakken.

1 Jaar Wandelen met Patrick

Een half jaar geleden vierde ik nog dat Wandelen met Patrick 1 jaar bestond. De tijd vliegt gewoon voorbij, bijna niet bij te houden. Ze zeggen wel eens, hoe ouder je wordt des te sneller de tijd gaat. En zo voelt het ook wel een beetje. Gezien de vele wandelblogs die op het internet te vinden zijn, begon het in mij te knagen en vroeg ik me steeds weer af welke toegevoegde waarde Wandelen met Patrick nog heeft voor de medewandelaars. Ben ik niet de zoveelste die iets ging vertellen over een NS wandeling of een wandeling van Natuurmonumenten? Op een gegeven moment wilde ik er dan ook mee stoppen. Want ik zag de toegevoegde waarde even niet meer. Maar door een gesprek met Wanda van WandaWandelt, had ik toch maar besloten om het bijltje er niet bij neer te gaan gooien.

Outdoors met Patrick

Echter het geknaag bleef en ging niet weg. Het bleef maar rondzingen in mijn hoofd. “Welke toegevoegde waarde heeft mijn website nog voor de medewandelaar?” En steeds kwam bij mij naar voren dat ik meer moest gaan schrijven over wandelen met alles daaromheen. Dus net even wat breder dan alleen wandelen, wandelroutes en wandeltochten. In mijn terugblik met 1 jaar Wandelen met Patrick gaf ik het al aan in de vooruitblik. Dit afgelopen half jaar heb ik dan ook gebruikt om alles voor mij even goed op een rijtje te zetten. Welke richting ik op wil binnen de wereld van het wandelbloggen en daar ben ik nu dan ook uit. De naam Wandelen met Patrick gaat veranderen in Outdoors met Patrick. Wat niets anders betekend als “Buitenshuis met Patrick”. Hieronder vallen dan wat mij betreft ook het wandelen en overige buitensport activiteiten, zoals Huttentochten, Bergwandelen, kamperen, Surivival en Bushcraft.

Goede voornemens voor 2018

Maar buiten de naamswijziging zal er verder niet veel gaan veranderen. Ik was het afgelopen jaar al wat meer richting de buitensport gaan schrijven en dat wil ik voor dit jaar meer en frequenter gaan doen. Nog meer gaan fotograferen en filmen dan ik het afgelopen jaar deed. En wat meer dynamiek in de website gooien. Ik zit er over te denken om diverse eBooks te gaan schrijven en weer wat actiever bezig te gaan met het organiseren van wandelingen, kaart en kompas trainingen e.d.

Dus Wandelen met Patrick wordt Outdoors met Patrick en dan hoop ik je dit jaar ook een keer Outdoors te mogen begroeten. Rest me jou nu alleen nog een gelukkig nieuwjaar te wensen met veel wandel en outdoor plezier in 2018.