Wat nou het leuke van social media is, is dat je zo af en toe ook echt leuke dingen voorbij ziet komen. Zo zag ik vanmorgen de #bestnine2017 van Wandawandelt voorbij komen. En wat is dat #bestnine2017 dan, zul je je gelijk afvragen. Nou dat vroeg ik me dus ook af en ik ging gelijk op onderzoek uit.

#bestnine2017 op Instagram

Instagram gebruikers posten hun 9 populairste foto’s van 2017 (#bestnine2017) als een collage op hun instagram account om te vieren dat het jaar op zijn end komt. Om dit te doen is er een handig tooltje, waarmee je je eigen collage kan maken. Dit tooltje is ‘hier‘ te vinden. Het enige wat je moet doen is je Instagram gebruikersnaam in te voeren in de Instagram ID box op de website. 2017bestnine zal dan automatisch je negen meest-Liked foto’s die je dit jaar gepost hebt op Instagram vinden en er een collage van maken.

Ook ik was nieuwsgierig welke foto’s de meeste likes gekregen hebben. Dit zijn mijn #bestnine2017:

#bestnine2017

Toch wel grappig wat de uitkomst van mijn #bestnine2017 is. Ik ben dan wel niet zo heel erg actief op Instagram, maar dit motiveert wel om in 2018 toch wat actiever te gaan worden. Meer te fotograferen en dan op Instagram te plaatsen. Hopelijk dat ik dan meer volgers ga krijgen en natuurlijk nog meer likes.

Als ik zo naar die foto’s kijk dan koester ik toch leuke herinneringen eraan. Elke foto heeft zo zijn eigen verhaal die ik best met je wil delen.

Foto 1: Bloemencorso Bollenstreek

Deze foto had ik genomen tijdens de bezichtiging van de bloemencorso Bollenstreek die eindigde in Haarlem. Elk jaar worden wagens versiert met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen en beelden allerlei thema’s uit. Hier werd een Daf 66 met caravan uitgebeeld. Jaarlijks rijdt dit bloemencorso op de eerste zaterdag na 19 april een 40 km lange tocht van Noordwijk naar Haarlem en trekt een internationaal miljoenenpubliek. De allereerste bloemencorso van de Bollenstreek dateert uit 1947 en groeide in de jaren uit naar een groot festijn. Ik vind het altijd prachtig om al die wagens te bekijken. Zo ook dit afgelopen jaar, waarbij is dus deze foto genomen had.

Foto 2: Zicht over het Spaarne

Afgelopen juli liep ik langs het Spaarne, welke door Haarlem loopt. Op de foto is duidelijk te zien dat er boven Haarlem donkere wolken hangen. Ik vind het altijd wel een mooi gezicht, de wolken. Van zachte pluizenbollen tot dreigende omweerswolken. Verder is aan de linkerkant het industrieterrein de Waarderpolder te zien en rechts de Naaldwijk. Een oude mijnenveger van de Marine die in gebruik is bij de zeeverkenners Prins Willem.

Foto 3: Narcissen Muiderslotweg

Het lijkt wel of ze steeds vroeger bloeien. Deze foto was in maart gemaakt, nadat ik mijn dochter naar school gebracht had. Ik vind het altijd heerlijk om dan hierlangs te lopen. Het is maar een klein stukje lopen van huis, over de Muiderslotweg, naar school. Narcissen hebben voor mij altijd iets fris en vernieuwends.

Foto 4: Konik paardje in de Kennemerduinen

In de Kennemerduinen, Duin en Kruidberg/Midden-Herenduin en Heerenduinen grazen momenteel Schotse hooglanders, Shetland pony’s, Koniks en Exmoor pony’s. Dit gebied wordt sinds 2005 begraasd en omvat het grootste deel van het duingebied tussen de Bloemendaalse Zeeweg en IJmuiden (ca. 2200 ha). Op de foto is een Konik paardje te zien die ik in mei, tijdens mijn wandeling in de Kennemerduiden, tegen kwam. Altijd weer een mooi gezicht.

Foto 5: Abseilen in de Belgische Ardennen

Tja,… Dit is al een oudere foto en die werd genomen ergens begin 1995. Samen met mijn dienstmaat Marco Bisschop waren we naar de Belgische Ardennen gegaan om een route uit te zetten voor een groep die wilde gaan survivallen. In die tijd waren we net begonnen met het organiseren van Survivaltochten. Marco nam de foto terwijl ik aan het touw hing om te gaan abseilen. Dat organiseren van Survivaltochten hebben we hierna nog een aantal jaren gedaan.

Foto 6: De Amsterdamse Poort

Ooit telde Haarlem 12 stadspoorten. De Amsterdamse Poort (vroeger Spaarnwouderpoort) is de enige nog overgebleven poort en werd rond 1400 gebouwd. Na oprichting werd hij Spaarnwouderpoort genoemd omdat de weg naar Amsterdam in die tijd via Spaarnwoude liep in verband met de passage van de Liede. Volgens de overlevering zou Kenau Simonsdochter Hasselaer op de walmuren bij de Amsterdamse Poort hebben gestaan om de Spaanse aanval tijdens de Tachtigjarige Oorlog af te slaan. Het is de enige poort die het beleg van Haarlem zonder noemenswaardige schade heeft doorstaan. In de buurt van deze poort ben ik opgegroeid. Deze foto had ik in maart genomen, tijdens mijn wandeling een rondje Haarlem.

Foto 7: Blik op zee

Het zal je niet ontgaan zijn, maar ik loop graag door de Kennemerduinen en ga dan meestal even het strand op om nog even van de zee te genieten. Deze foto maakte ik tijdens een hele mooie dag in mei met mijn blik op zee.

Lees het blog: Struinen in de Kennemerduinen

Foto 8: Startwandeling #wandel1000km in 2017

Begin dit jaar gaf ik gehoor aan de oproep van Wandawandelt in de Facebook groep #wandel1000km in 2017 om me te wandelen met de Startwandeling van dit jaar. De wandeling ging door de Amerongse bossen, langs Kasteel Amerongen. Samen met zo’n 30 andere wandelaars ging ik die dag op pad en gedurende de tocht kreeg het landschap een winters tintje. Was een leuke dag om aan terug te denken.

Lees het blogStartwandeling #wandel1000km in 2017

Foto 9: Struinen door de Kennemerduinen

Vele foto’s zijn uit maart van dit jaar. Zo ook deze foto. Ik was hier een route aan het uitzetten om later te gaan lopen met een groep. Op de foto sta ik boven aan een trappetje in de duinen, kijkende naar de Schotse hooglanders die ik even daarna zou passeren. Het geeft ook een mooie blik over de duinenrij vlak achter het strand.

Lees het blog: Struinen in door Kennemerduinen

Zo dat waren mijn 9 foto’s van #bestnine2017 met de meeste likes. Leuk om te zien en een mooie stimulans om het in 2018 nog beter te gaan doen en nog meer foto’s te plaatsen. Welke foto is jouw favoriet?

Wil je geen foto meer missen van mij? Volg me dan op Instagram @outdoorsmetpatrick.